Το Πραγματικό Κόστος της Φτερωτής Συμπίεσης

Παραδοσιακά, οι φτερωτές συμπιεστή παράγονται από αλουμίνιο το οποίο είναι φυσικά ένα πολύ αδύναμο χυτό υλικό. Το αλουμινίου είναι το κύριο υλικό για τις φτερωτές του συμπιεστή, καθώς απαιτείται μια σχετικά απλή και ανέξοδη διαδικασία χύτευσης της φτερωτής του συμπιεστή, ωστόσο, για να δημιουργηθεί μια ισχυρότερη φτερωτή απαιτείτε περεταίρω κατεργασία.

Οι παραγωγικές διαδικασίες ορίζονται από τους κατασκευαστές των φτερωτών συμπιεστή ΟΕΜ και περιλαμβάνουν θερμική κατεργασία ώστε να δημιουργηθεί μία πιο ισχυρή φτερωτή. Είναι αυτές οι διαδικασίες που αυξάνουν το κόστος της φτερωτής συμπιεστή, ωστόσο είναι απαραίτητες για την παραγωγή μιας ισχυρής φτερωτής που θα αντέχει στις συνθήκες λειτουργίας ενός στροβιλοσυμπιεστή.


Επιπτώσεις των Αδύναμων Υλικών Χύτευση

  • Αν η φτερωτή συμπιεστή έχει παραχθεί από αδύναμα υλικά , η λεπίδες θα αρχίσουν να λυγίζουν καθώς η πίεση του αέρα και το φορτίο σε κάθε μία θα αυξάνει;
  • Καθώς η φτερωτή συνεχίζει να περιστρέφεται σε υψηλές ταχύτητες τα πτερύγια θα λυγίζουν συνεχώς προς τα πίσω και προς τα εμπρός.
  • Αυτό αλλάζει εντελώς την χαρτογράφηση του συμπιεστή και την απόδοση του που σημαίνει ότι οι φτερωτές δεν λειτουργούν όπως έχουν σχεδιαστεί να λειτουργούν.

Το αλουμίνιο είναι πολύ ευέλικτο, ώστε ενώ λυγίζει στη μέγιστη ταχύτητα, όταν η φτερωτή επιβραδύνει τα πτερύγια θα επιστρέψουν στην αρχική τους θέση. Η φτερωτή μπορεί να φαίνεται μια χαρά, ωστόσο, εάν συγκρίνουμε την απόδοση μιας χαμηλότερης ποιότητας φτερωτής συμπιεστή με μία υψηλής ποιότητας θα δείτε ότι στην χαμηλότερης ποιότητας χάνει την αποτελεσματικότητα της και τελικά αποτυγχάνει. Αυτό είναι όλα κάτω με τη δύναμη της χύτευσης. Είναι πολύ δύσκολο να εντοπισθεί οπτικά μετά ποιες διεργασίες χύτευσης έχουν χρησιμοποιηθεί και η αντοχή του τροχού συμπιεστή