UK Επικοινωνίστε με τις Πωλήσεις: +44 (0) 1226 320939 - North American Sales Toll Free: 1-855-235-9706 Login   Eng   Fra   Ger   Ita   Pol   Por   Rus   Spa   Tur   Gre

Σχετικά με τη Melett

Ιδρύθηκε το 1995, κύριος στόχος της Melett είναι να βοηθήσει να κρατηθεί και να αυξηθεί η βιομηχανία επιδιόρθωσης turbo, προσφέροντας μια αξιόπιστη, υψηλής ποιότητας γκάμα σε κιτ επισκευής turbo και μέρη turbo ώστε να καταστεί δυνατή η επισκευή όπου ο κατασκευαστής του αρχικού turbo δεν υποστηρίζει πλήρως τη aftermarket αγορά. Μετά από 20 χρόνια συνεχούς υπηρεσίας, η Melett έχει αναγνωριστεί ως η πιο αξιόπιστη μάρκα από επαγγελματίες του χώρου επιδιόρθωσης turbo σε όλο τον κόσμο.

The Beginning…

Αρχικά εδρεύει στο Dewsbury,η ιστορία της Melett ξεκίνησε το 1995 όταν ο αείμνηστος Melvyn Hackett ίδρυσε την εταιρεία. Ο Melvyn, πρώην μέλος της Garrett και Rotomaster, εργάστηκε στον κλάδο των turbo για δεκαετίες για τη σύσταση και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού βραχίονα της «Rotomaster». Η Rotomaster ήταν ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος κατασκευαστής εξαρτημάτων επισκευής turbo στον κόσμο. Είχε αγοραστεί από τη Garrett το 1985 μετά από την οποία ο Melvyn Hackett έγινε επικεφαλής της Garrett Aftermarket για τα επόμενα 9 χρόνια μέχρι που απολύθηκε το 1995. Ο Melvyn δεν επιθυμούσε να συνταξιοδοτηθεί και αποφάσισε να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση ανταλλακτικών και εξαρτημάτων με βάση το μοντέλο Rotomaster – ονομάζοντας την Melett.

Η εταιρεία διατήρησε μια καλή αναπτυξιακή πορεία στα πρώτα έξι χρόνια έως τον ξαφνικό και πρόωρο χαμό του Melvyn το 2001. Οι ακόλουθοι δώδεκα μήνες έφεραν μεγάλη αβεβαιότητα έως ότου η εταιρεία αγοράστηκε το 2002 από τον Κύριο Ian Warhurst - ο σημερινός ιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος.

New Beginnings…

Η εταιρεία έχει δει κάποιες δραματικές αλλαγές κατά τα τελευταία 20 χρόνια…..

Ο Ian Warhurst,εγκεκριμένος μηχανικός και μέλος του Ινστιτούτου Μηχανολόγων Μηχανικών, αναγνώρισε μια μεγάλη ευκαιρία στη aftermarket αγορά turbo. Ξεκινώντας με μόλις 3 εργαζόμενους o Ian έχει αναδείξει την εταιρεία σε αυτό που είναι σήμερα, απασχολώντας πάνω από 170 άτομα.

Ο Ian είχε δείξει ενδιαφέρον για τους κινητήρες από μικρή ηλικία λόγω της οικογενειακής επιχείρησης που αποτελούνταν από μια εταιρεία συνεργείου και μικρών μεταφορών. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του ως Μηχανολόγου Μηχανικού Σχεδιασμού, ο Ian συνέχισε με το Μεταπτυχιακό, ενώ εργάζονται στη κατασκευαστική βιομηχανία αλουμινίου. Ο Ian έγινε διευθυντής και μέτοχος στην επιχείρηση και μετά την εξαγορά της το 2001 πούλησε τις μετοχές του και έφυγε με σκοπό να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση. Ο Ian βρήκε γρήγορα τηMelett - μια εταιρεία που έκανε ανταλλακτικά στροβιλοσυμπιεστών και έψαχνε για ένα νέο ιδιοκτήτη - Η Melett όπως είναι γνωστή σήμερα, ξεκίνησε μετά το λανσάρισμα της στην Automechanika 2002.

Λόγω της σημαντικής αύξησης, τον Ιούλιο του 2006, η Melett μετακόμισε από τις μέτριες εγκαταστάσεις της στο Dewsbury σε νέες μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στο Clayton West, Huddersfield . Οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις ενσωματώνουν νέα γραφεία και διαθέτουν επιπλέον χώρους που επιτρέπουν και μελλοντική ανάπτυξη.

Μαζί με τους περισσότερους από τους πελάτες της, η Melett έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, ταυτόχρονα με την ανάπτυξη της αγοράς. Για να κρατηθεί μπροστά από την συνεχή ανάπτυξη, να αυξήσει την βελτίωση του προϊόντος, τη διαθεσιμότητα των αποθεμάτων και την ποιότητα, η Melett έχει επενδύσει πολλά στα πιο σύγχρονα μηχανήματα, στα έμπειρα στελέχη της ομάδας και στις ποιοτικές εγκαταστάσεις.

Τον Μάρτιο του 2011, η περαιτέρω επέκταση ήταν αναγκαία και η Melett επένδυσε 1.400.000€ σε νέες και πολύ εκτεταμένες εγκαταστάσεις στο Barnsley, Yorkshire στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να μπορέσει η εταιρεία να επεκτείνει σημαντικά τις υπηρεσίες της προς τους πελάτες σε όλο τον κόσμο μέσω της βελτίωσης στην αποθήκευση, με νέα γραφεία με ειδικό σκοπό την παραγωγή CHRA και των εγκαταστάσεων μηχανικής μετρολογίας.

Η Melett Σήμερα…

Η περαιτέρω επέκταση το 2012 είχε σαν αποτέλεσμα τη Melett North America Inc. Οι εγκαταστάσεις των πωλήσεων, αποθήκευσης και διανομής εξυπηρετούν τις ΗΠΑ και την Καναδική αγορά και είναι επίσης ένα ιδανικό σημείο αποστολής μέσω της ναυτιλίας που προτιμάτε για τυχόν πελάτες στο Μεξικό ή τη Νότια Αμερική .

Το 2013 άνοιξε το γραφείο πωλήσεων της Λατινικής Αμερικής εντός του ίδιου έτους άνοιξε, για να μας βοηθήσει να εξυπηρετηθεί καλύτερα η Πολωνική αγορά, οι πωλήσεις μας και το κέντρο διανομή, η Melett Πολωνίας. Η επέκταση συνεχίστηκε και το 2014, όταν μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις μας και οι εγκαταστάσεις παραγωγής πυρήνα που οδήγησε και στην σημαντική αύξηση της παραγωγής. Αυτό ήταν επακόλουθο του λανσαρίσματος της νέας μας παραγωγικής διαδικασίας της Melett στην Κίνα, μια κίνηση στην αγορά που μας επέτρεπε να έχουμε τον εσωτερικό έλεγχο της παραγωγής μας.

Σήμερα, ο Όμιλος Melett περιλαμβάνει: την έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο Κεντρικά Γραφεία & ειδική εγκατάσταση παραγωγής πυρήνα, στη Βόρειας Αμερικής Πωλήσεις & Κέντρο Διανομής, στη Λατινικής Αμερικής Γραφείο Πωλήσεων, στη Πολωνία Πωλήσεις & Κέντρο Διανομής και την Κινεζική μονάδα παραγωγής.

Εγγραφή

As a Trade Supplier you could have full access to the detailed turbo buildsheet database, cataloguing, calibration info and new product releases available on our website. For more information please contact login@melett.com.

If you are an existing customer, you should have already received your login details by email if not, please contact login@melett.com for more information on how to obtain your login details.